Vezetési szokáselemzés

Keresés a szójegyzékben.
Ezzel kezdődjön Tartalmazza Pontos kifejezésHasonló kifejezés
Kifejezés Meghatározás
Vezetési szokáselemzés

A járművezetés összetett tevékenység, amely többszintű  tapasztalatot, képzett viselkedést igényel. A járművezetés közben tanúsított viselkedés – általánosságban – a megfigyelhető tevékenységeinket írja le, azt, hogy miként észleljük a külső hatásokat majd irányítjuk önmagunkat és szellemi-fizikai reakcióinkon keresztül a járművünket.

A vezetési viselkedésünk döntő része automatikus, tapasztalatainkból és a figyelmünk megosztásából fakad. Viselkedésünk automatikus része „sémának”nevezett mentális és pszicho-fizikai programokon alapul. Sémáink észrevétlenül segítenek át bennünket a mindennapi vezetési események kezelésén, mint például a forgalomi szituációk felismerése és megoldása. Az idő múlásával egyre több sémát dolgozunk ki a vezetéshez, de a tanulás – tapasztalat szerzés – ad hoc módon indul, az ismeretlen vezetési helyzetek átélése során.

 

A vészhelyzetekben a séma vagy az automatikus viselkedés nem működik. Viselkedésünk tudatos irányítása az ilyen ritka események ellenőrzésére nem valószínű, hogy sikerül, mert nem rendelkezünk hatékony vészhelyzeti viselkedéssel vagy sémával. A viselkedés tükrözi az egyének pszichológiai profilját és az egyén által érintett helyzeteket. A viselkedés lehet passzív, agresszív, zavaros, éber, tudatlan, magabiztos, félénk, képzett, arrogáns, toleráns, dühös, udvarias, kompetens, bosszúálló vagy sok egyéb jellemzőjű.

Vezetési szokásaink a tanulás eredményeként változhatnak, feltéve, hogy új stratégiákat veszünk fel, és addig gyakoroljuk, amíg új sémává nem válnak. A tanulást befolyásoló legfontosabb tényezők közé tartozik a hozzáállás, a tudatosság és a motiváció.

 

A vezetési szokásokat klasszikusan emberi interakciókkal, érzékeléssel mérjük fel és értékeljük, minősítjük. Az értékelést erősen befolyásolja a megfigyelő személyek saját tapasztalati szintje és szubjektuma. Az infó-kommunikáció fejlődésével előtérbe kerül az automatizált elemzés, mely ez egyes vezetési határértékek és események számszerűsítésén keresztül ad objektív eredményt (például: 1000 Km-re eső, vészfékezéssel megoldott közlekedési szituációk száma).