fbpx

Az M3-ast is feltúrják, vánszoroghat a forgalom

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlése szerint 2018 augusztus 25-én lépnek életbe a lezárások az M3-as 37-es és 45-ös kilométerszelvénye között. A tervek szerint 80 napig folynak majd a munkálatok Bag térségében, azaz csak az év végére nyerheti vissza az útszakasz autópálya-jellegét.

 

Itt kétféle útlezárási megoldást alkalmaznak majd: ahogy a képeken is látható, mindkét esetben 2x2 sávon haladhat a forgalom, az egyik esetben a Budapestre vezető oldal irányába húzzák el a sávokat, a másikban pedig a Nyíregyháza felé vezető oldal két sávja között folyik majd az építkezés. A menetidő növekedését tehát nem a sávok számának csökkenése okozza majd, hanem a 80 km/h-s sebességkorlátozás, amely a kérdéses szakaszon érvényes lesz az építkezés ideje alatt. A cég emellett azt is közölte, hogy 1,22 milliárd forintot költenek az út felújítására, költségvetési forrásból.

„A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be!” - írja a hivatalos sajtóközlemény. A menetidő várható növekedéséről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon lehet érdeklődni.

Forrás: totalcar.hu