fbpx

Megváltozott a KRESZ, új jogszabályok

A 2019. július 26-án bevezetett jogszabályi változás szerint, a már megszokott barna alapú tájékoztató jelzőtáblák közül a templomot jelölő egy kis kereszttel bővült, illetve feltüntetésre került a TEMPLOM szó is. Eddig is volt már hasonló tábla, a módosítás azért következhetett be, mert a törvény elismeri, hogy létezik más, vallás gyakorlására rendelt hely is. (valószínűleg tehát más feliratok is elképzelhetők majd az ikon alatt)

A másik módosítás egy olyan matrica bevezetése, amely a nemzetközi sportesemények alkalmával kerül előtérbe. A matricát a sporteseményt szervező bizottság által kijelölt járművekre ragasztják majd ki, amik ezáltal felhatalmazzák azok vezetőit, hogy az autóbusz forgalmi sávban közlekedjenek. Ezáltal azok a járművek, amik a sporteseményre mennek, a buszsávok használatával kikerülhetik a belvárosi forgalmat. A Maccabi Európa Játékokhoz tervezett matricát már be is mutatták a közlöny aktuális számában.

Minden kiejlölt autósnak gondoskodnia kell a matrica beszerzéséről, ellenkező esetben nagy valószínűséggel bírságra számíthat. Ha biztosan nem akarjuk elfelejteni a kapcsolódó határidőket, kezeljük a buszsáv használatára feljogosító matricákat is a SeaFleet rendszerben, ami ezen kívül a behajtási engedélyeket, a parkoló kártyákat/bérleteket valamint az autópálya matricákat is naprakészen tartja.