fbpx

Új alkalmazással segíti az ellopott autók visszaszerzését a Mercedes

 

Az IBM-mel közösen fejlesztett funkció segítségével a jármű tulajdonosa azonnal megoszthatja az ellopott autó helyadatait a rendőrséggel.

A többi autógyártóhoz hasonlóan a Mercedes-Benz is folyamatos fejlesztésekkel emeli magasabb szintre az autózást, hogy az ügyfeleknek valóban kiváltságot jelentsen, hogy ehhez a közösséghez tartozhatnak. Ezért az élményért azonban nem mindenki hajlandó fizetni, hanem inkább törvénytelen eszközökkel próbálják mások tulajdonát magukévá tenni. A Mercedes az IBM-mel közösen kifejlesztette egy Urban Guard – Stolen Vehicle Help nevű funkciót, ami a lopott autók nyomkövetését és visszaszerzését segíti – ezáltal hatékonyabban lehet a fentebb említett bűnözők ellen fellépni.

A Mercedes me alkalmazásban elérhető funkció lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy lopás esetén azonnal megossza a jármű helyadatait a rendőrséggel. A szolgáltatás azonban nem lép automatikusan életbe, azt vásárlást követően az új ügyfélnek kell aktiválnia. Ha az autót ellopják, a tulajdonos az alkalmazás megnyitásával elindíthatja a szolgáltatást, majd a személyazonosság igazolását követően bejelentheti a bűncselekményt.

Ez a funkció tulajdonképpen nem teljesen új, hiszen az IBM és a Daimler már korábban is dolgozott egy hasonló projekten, ami az egymással összeköttetésben lévő autók tulajdonosait figyelmeztette abban az esetben, ha járművük elhagyta az előre meghatározott területet. A Stolen Vehicle Help szolgáltatás 2020 végén indult Európában, ma már Észak-Amerikában és Ázsiában is elérhető. Az alkalmazás extra funkciójaként a tulajdonos folyamatosan értesítést kaphat a nyomozás alakulásáról.

Forrás: alapjarat.hu