fbpx

Klasszikus Minikből lehet gyári villanyautó

Benzines modellek elektromossá alakításával kevés autómárka foglalkozik, legalábbis egyelőre. Ám úgy tűnik, a Mininél látnak üzletet ebben a tevékenységben is.

 

 

Egyelőre egy kisebb műhelyt alakítottak ki erre a célra a Mini oxfordi gyártelepén belül. Itt kerül a Minik motorházába egy 122 lóerős villanymotor, illetve itt építik be a ismeretlen kapacitású, de a gyáriak szerint úgy 160 km hatótávot biztosító akkumulátorcsomagot is. Az átalakított Minik nem veszítenek a dinamikájukból, sőt, a 9 másodperces gyorsulási idő százig a legjobb, amit gyári autó csak produkálhat.

 

 

Az átalakítás érdekessége, hogy a Mini azt is vállalja, hogy az autók eredeti hajtásrendszerét egyedi jelzéssel ellátva tárolja, így az – nyilván a megfelelő munkadíj ellenében – visszaépíttethető az autóba, ha valaki később netán meggondolná magát. A hajtáson kívül az egyetlen lényeges részlet, amit kicserélne, az autó műszeregysége: ez stílusában illeszkedik a régi autókba, de az elektromos hajtás paramétereit jelzi ki.

 

 

Az árakat egyelőre nem ismerjük, de meglepő lenne, ha az átépítést olcsóbban kínálnák, mint amennyiért egy új villanyautót kaphatna a vásárló – ez már csak az átépítések egyedi jellege miatt sem valószínű.

Forrás: totalcar.hu