fbpx

Akadozik a rendszámok kiadása, lelassulhat az autók honosítása

Problémákba ütközhetnek azok, akik június végén szeretnének külföldről behozott autót honosítani és forgalomba helyezni. Olvasóink jelezték ugyanis, hogy a nagyobb forgalmú okmányirodákban elfogytak a jelenleg használt, három betű és három szám formátumú rendszámtáblák. Mivel az új, két betű, két betű, három szám rendszerű azonosítókat csak július elsejétől adják ki, az átmeneti időszakban nehézkessé válhat az igénylés.

Információk szerint vannak olyan kereskedések, amelyek a honosításra váró autókra már egyesével vadásszák össze a rendszámokat azokból a kormányablakokból, ahol még egyáltalán tudnak adni. A problémát valószínűleg az okozza, hogy a régi formátumú rendszámtáblák gyártását ebben az utolsó időszakban már szűkre szabták, ezzel elkerülve, hogy végül meg kelljen semmisíteni a megmaradó darabokat.

Viszont az új formátumú táblák kiadására július 1. előtt nincs lehetőség. Akkor sem, ha azok már megérkeztek a kormányablakokba, tehát elvileg rendelkezésre állnának, de az ügyfelek egyelőre nem juthatnak hozzá azokhoz.

A témával kapcsolatos kérdéseikkel a Totalcar megkereste a Technológiai és Ipari Minisztérium sajtóosztályát. Amint válaszolnak, cikküket frissítik.

Frissítés: a cikk szerdai megjelenését követően csütörtökön választ kaptunk a Miniszterelnökségi Sajtóirodától, valamint a NISZ Zrt.-től. Úgy fogalmaztak, az átállásig elegendő rendszám áll rendelkezésre, a folyamatos ellátást átcsoportosítással biztosítják. A részletek az alábbi cikkben olvashatók: Válaszolt a Miniszterelnökség: kitartanak a régi rendszámok az átállásig

Forrás: Totalcar